Aankooponderzoek van pups en kittens

 

Het is steeds een blij moment wanneer er een nieuwe pup of kitten in huis verwelkomd wordt. Toch mag echter in al deze vreugde niet vergeten worden om met de nieuwe aanwinst langs te gaan bij de dierenarts. Dit omwille van verschillende redenen:

  • U zal op dit moment nog eens van één van onze dierenartsen een volledige uitleg krijgen in verband met de geschikte voeding voor uw pup/kitten, de ontworming, de ontvlooiing, de vaccinatie, het chippen, de correcte huisvesting, ... .(Aarzel ook niet om een puppy/kitten pakket te vragen aan de dierenarts bij uw eerste bezoek)
  • De pup zal een volledige algemene check-up krijgen van de dierenarts (waarbij ook nadruk wordt gelegd op het opsporen van eventuele aangeboren afwijkingen).
  • In het geval u een puppy hebt gekocht zal ook de centrale registratie van de pup worden nagegaan. Fokkers zijn immers verplicht om de pup te laten chippen en registreren alvorens deze over te dragen aan de nieuwe eigenaar.! Voor alle eigenaars van pups en kittens toch nog een belangrijke tip: zieke pups en kittens kunnen veel sneller in hun toestand achteruit gaan dan volwassen dieren omdat ze nu eenmaal minder reserves hebben. Wacht daarom nooit te lang om met een zieke pup/kitten langs te komen zodat hij/zij alle mogelijke kansen heeft om een spoedig herstel door te maken.

Nuttige informatie